Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Profesionální i dobrovolní hasiči změří své síly na MČR v požárním sportu

Olomouc

V dějiště mezinárodní soutěže v hasičském sportu se začalo už v pondělí ráno měnit olomoucké Horní náměstí. O nadcházejícím víkendu, od 23. do 25. srpna, se v Olomouci odehraje Společné Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu 2024. V pátek můžete klání našich i zahraničních družstev hasičů sledovat přímo v centru města, v sobotu a v neděli potom na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc.

V případě profesionálních hasičů se bude jednat o 51. mistrovství, u dobrovolných hasičů je to již 69. mistrovství. Sportovní akce se koná pod záštitou města i Olomouckého kraje. Společné mistrovství ČR zavítá do Olomouce poprvé.

Profesionální hasiči budou soutěžit i v kategorii jednotlivců, a to ve výstupu na cvičnou věž a v běhu na 100 m s překážkami. Dobrovolní a profesionální hasiči budou soutěžit v kategorii družstev ve třech disciplínách: v běhu na 100 m s překážkami, ve štafetě 4×100 m s překážkami a v požárním útoku.

Dobrovolné hasiče bude zastupovat celkem 16 družstev mužů a 17 družstev žen. Kromě zástupců Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska budou o nejlepší výsledky usilovat i zástupci z České hasičské jednoty (ČHJ) a Moravské hasičské jednoty (MHJ). Z řad hasičského záchranného sboru se na start postaví 14 družstev, které budou reprezentovat jednotlivé kraje, a jedno soutěžní družstvo HZS podniku, které nominuje Asociace velitelů HZS podniků, z. s. V Olomouci uvítáme rovněž zahraniční sportovce. Svou formu představí 4 sportovní družstva hasičů ze čtyř evropských států: Slovenské republiky, Polské republiky, Bulharské republiky a Spolkové republiky Německo. Celkově se tedy na start postaví 52 družstev.

Oficiální webové stránky akce: www.mcrps2024.cz

zdroj: olomouc.eu

 

 

 

 

Kategorie :

Olomouc

Sdílejte :