Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Jak pokračuje stavba dálnice D1 u Přerova?

Olomoucký kraj

Výstavba dálnice D1 Říkovice – Přerov je zhruba v polovině a v posledních měsících významně pokročila. Na staveniště se v pondělí 19. srpna přijel podívat hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Budování posledního desetikilometrového úseku započalo koncem roku 2022. Jeho součástí jsou tři mimoúrovňové křižovatky, protihlukové stěny v souhrnné délce čtyři kilometry a čtrnáct mostů. Nejnáročnějším objektem celé stavby je 940 metrů dlouhá mostní estakáda, která převádí dálnici mimo jiné přes řeku Bečvu, chemický závod Precheza a čtyřkolejnou železniční trať Olomouc – Přerov.

Po náročné přípravě konstrukcí již nyní dochází k postupnému betonování některých mostů. Právě nyní provádějí stavebníci betonáž na sto padesát metrů dlouhém mostu, který v budoucnu převede dálniční dopravu přes Tovačovskou ulici v Přerově. Dělníci nyní pracují na celkem třinácti stavebních objektech.

Zprovozněním této stavby, která by měla být dle nejnovějších informací dokončena už do Vánoc příštího roku, bude dokončena naše nejstarší, nejdelší a nejdůležitější dálnice.

zdroj: olkraj.cz

 

 

 

 

Kategorie :

Olomoucký kraj

Sdílejte :