Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Olomoucké šachové léto zahájí simultánka velmistra Davida Navary na Horním náměstí

Olomouc

Letos se uskuteční jubilejní 25. ročník Olomouckého šachového léta. Tradiční je i místo konání festivalu – konferenční sály Hotelu Flora, kam se ve dnech od 10. do 17. srpna 2024 sjede na 300 šachistů ze 27 zemí a 5 kontinentů. Nejdelší cestu na Hanou budou absolvovat hráči z Austrálie, Japonska, Indie, Jihoafrické republiky, Peru, USA nebo Kanady.

Festival odstartuje v pátek 9. srpna 2024 od 16 hodin populární šachovou simultánkou pod širým nebem na Horním náměstí v Olomouci. Pro slavnostní jubileum festivalu si pořadatelé připravili bonbónek v podobě výjimečného aktéra simultánky. Letos jim nebude nikdo jiný než nejlepší český šachista posledních dvou dekád a jednička českého žebříčku velmistr David Navara. Přímo před olomouckým orlojem bude proti třináctinásobnému mistru ČR a trojnásobnému mistru Evropy v bleskovém šachu bojovat současně 24 soupeřů.

Hlavní festivalové turnaje budou zahájené v sobotu 10. srpna 2024 v 16 hodin. Již potřetí za sebou se v hanácké metropoli uskuteční také otevřené Mistrovství České republiky seniorů v kategoriích S50 a S65.

Jednotlivá kola všech hlavních turnajů začínají shodně vždy v 16:00 hod. s výjimkou posledního kola, které je na programu v sobotu 17. 8. 2024 od 9:00 hod. Slavnostní zakončení festivalu proběhne v sobotu v 15:30 hod. Všichni diváci mají do hracích sálů v Hotelu Flora vstup zdarma.

Bližší informace o festivalu, průběžné výsledky, fotografie a odkazy na on-line přenos partií naleznou zájemci na webových stránkách pořádající Agentury 64 (www.a64.cz) nebo přímo na stránkách festivalu na adrese https://www.a64.cz/tournaments/olomouc2024/

zdroj: olomouc.eu

 

 

 

 

Kategorie :

Olomouc

Sdílejte :