Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Rekonstrukce křižovatek omezí provoz v Hraniční ulici

Olomouc

Stavební práce na budování koordinovaného tahu tří světelných křižovatek v Hraniční ulici se od úterý 30. července projeví také v dopravních uzavírkách. Ty se budou do konce roku postupně posunovat od křižovatky s Brněnskou ulicí až po křižovatku u vodojemu.

V úterý 30. července dojde k vypnutí semaforů na obou světelných křižovatkách v Hraniční ulici, tedy na křižovatkách s Brněnskou a s ulicí Čajkovského, a úsek mezi těmito dvěma křižovatkami se do 12. srpna pro individuální dopravu zcela uzavře. Poté do konce srpna k této uzavírce přibude také další stometrový úsek nad křižovatkou s Čajkovského ulicí. Po celou dobu uzavírky bude příčný průjezd křižovatkami zachován. Řidiči tedy projedou Čajkovského ulicí i Brněnskou rovně v obou směrech, ale bez světelné signalizace. Uzávěra neplatí pro vozidla IZS a MHD.

Ve zmíněné části Hraniční ulice požádala stavební firma na srpen o úplnou uzavírku nejenom kvůli koordinaci prací s chystanou modernizací tramvajové trati, kterou má v lokalitě ve stejnou dobu provádět dopravní podnik, ale také v návaznosti na termín dokončení. Snahou stavební firmy je dokončit stavbu křižovatek do Vánoc, tedy dříve než byl původně plánovaný termín. Zajištěn bude plynulý provoz náhradní autobusové dopravy a dodržení jízdních řádů.

Od září už bude spodní část Hraniční ulice průjezdná a práce se přesunou na křižovatku s Okružní a I.P.Pavlova, kde vznikne zcela nová světelná křižovatka. Od začátku září do konce listopadu bude křižovatka u vodojemu ve směru ulice I.P.Pavlova uzavřená, směr Hraniční – Okružní však zůstane průjezdný. Vozidla IZS a MHD opět místem projedou i v době uzavírky. Stavba si koncem listopadu kvůli pokládce nového povrchu komunikace vyžádá úplnou uzavírku křižovatky u vodojemu ve všech směrech po dobu maximálně čtyř dnů. Tato uzavírka bude platit i pro IZS a MHD.

Z důvodu koordinace více stavebních akcí ve stejnou dobu se mohou termíny uzavírek měnit. O případných změnách budeme s předstihem informovat.

Investice za více než 51 milionů korun řeší rekonstrukci stávajících světelných signalizačních zařízení a vybudování nové světelné křižovatky u vodojemu a vytvoření tzv. koordinovaného tahu. Jednotlivé křižovatky budou propojeny koordinačním a optickým kabelem, budou spolu tedy lépe komunikovat a zajistí plynulý provoz. Na křižovatce s I.P.Pavlova se také stavebně upraví chodníky, aby nově splňovaly požadavky na bezbariérovost, přibude cyklostezka a opraví se vozovka. Téměř 30 milionů korun putuje na vybudování koordinovaného tahu a rekonstrukci křižovatek ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

zdroj: olomouc.eu

 

 

 

Kategorie :

Olomouc

Sdílejte :