Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Televizní studio ZZIP, s.r.o.

Helfštýnská pouť zahájí prázdniny!

Olomoucký kraj

Přemýšlíte, kam vyrazit o prodlouženém červencovém víkendu? Od pátku 5. 7. do neděle 7. 7. se na Helfštýně koná tradiční pouť. Ta přitom náleží mezi nejoblíbenější hradní akce.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý celodenní program plný řemesel a soutěží spojený s historickým tržištěm. Stánkaři přivezou své rukodělné výrobky, někteří také předvedou lidová řemesla. Příchozí tak budou moci nahlédnout pod ruce šikovným řezbářům, přadlenám, dráteníkům či košíkářům. Na třetím nádvoří se budou v černém řemesle zdokonalovat v rámci kurzu pro pokročilé kováři pod vedením talentovaného Jiřího Němce. Děti se budou moci těšit na výtvarné dílničky se spoustou kreativních aktivit.

Živo bude také na druhém nádvoří, kde bude návštěvníky v průběhu konání akce bavit Cirkus Levitare alias Honza Hlavsa se svou žonglérskou show. Pod taktovkou Studia bez kliky bude pro nejmenší návštěvníky připraveno loutkové divadlo. Těšit se na Vás budeme každý den od 9:00 do 18:00 hodin. Během akce bude platit lehce zvýšené vstupné (200 Kč, 100 Kč).

 

 

Kategorie :

Olomoucký kraj

Sdílejte :